Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά από την χθεσινή διαμαρτυρία που πραγματοποίησε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Οι συγχωνεύσεις σε τμήματα δημοτικών σχολείων θεωρούνται βέβαιες από κάποιους, όπως βέβαιες είναι και οι εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αυτών. Με βασικό κριτήριο για την αναίρεση τέτοιων αποφάσεων, να ΜΗΝ είναι η ζημιά που προκαλεί στην εκπαιδευτική δραστηριότητα των μαθητών αλλά η κομματική-πολιτική παρέμβαση. Με απλά λόγια αυτό το ζήτημα αναδεικνύει και την πολιτική επιρροή που διαθέτει ο/οι εκάστοτε τοπικοί βουλευτές της Κυβέρνησης. Κάτι που δυστυχώς στην περίπτωση του Νόμου Λασιθίου, ο κυβερνητικός βουλευτής δεν στάθηκε αντάξια στο ύψος των περιστάσεων.

Και επειδή κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος για οποίον αγωνίζεται, εμείς ως γονείς και ΔΣ ,αυτό που κερδίσαμε πρωτίστως ήταν η αλήθεια, για τον λόγο που έγινε όλο αυτό αλλά κυρίως και τι ακολουθεί… Και η μόνη αλήθεια είναι ότι χιλιάδες παιδιά σε όλη την επικράτεια θα υποστούν αυτή την αναστάτωση λόγω της υπερβολικής ανάγκης στην Κυβέρνηση να παρουσιαστεί έργο και όχι να παραχθεί έργο.

Συγκεκριμένα, η πολυδιαφημιζόμενη πρόληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ – δηλαδή ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει η ελληνική οικονομία σε αυτό – είχε ως βασική προϋπόθεση συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων ανά την Ελλάδα. Και όπως ενημερωθήκαμε επισήμως, η επόμενη μεγάλη δέσμευση του Υπ Παιδείας είναι να παρουσιάσει κλείσιμο ΜΗ βιώσιμων σχολείων, με προτεραιότητα πάντα -όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- τα σχολεία που ανήκουν σε περιοχές με την λιγότερη πολιτική επιρροή (πολιτικό κόστος). Για την περιοχή του Λασιθίου δε, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να κλείσουν περί των 15 σχολείων από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά…

Αναφορικά με την διαμαρτυρία που έκαναν οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας αμέσως μετά τον αγιασμό την 11/9/2024, έγινε με στόχο να αφυπνίσει όλη την κοινωνία για αυτό το ζήτημα, που όπως διαφαίνεται θα έχει μόνιμο χαρακτήρα από δω και έπειτα.

Ταυτόχρονα, καταβάλαμε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί αυτή η απόφαση και για την περιοχή μας, χωρίς όμως αποτέλεσμα (έως τώρα).

Η συμμετοχή των γονέων σε αυτή την διαμαρτυρία ήταν αποδεκτή, όχι όμως ικανοποιητική.

Επίσης, κάνουμε γνωστό η αυτή δράση ήταν αυτόνομη ως ΔΣ και δεν ταυτιζόμαστε με οποιαδήποτε κομματική προβολή του ζητήματος.

Τέλος, ο Δήμος Ιεράπετρας στήριξε το αίτημα μας εκδίδοντας ένα ομόφωνο ψήφισμα για την συμπαράσταση σε αυτό τον αγώνα αλλά καθαρά τυπικού χαρακτήρα.

Συμπέρασμα,

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών μας με όλο και οι περισσότερα αυξανόμενες δυσκολίες ..

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους γονείς να ενεργοποιηθούν άμεσα, να συμμετέχουν – ουσιαστικά και πρακτικά – σε οποιαδήποτε σχήμα και ομάδα έχει ως στόχο να στηρίξει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα τα παιδιά μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί